Kun ti minutter med tog fra Milano på vei til Comosjøen ligger den travle småbyen Monza, som gir en flott flukt fra storbyen.

Monza er kanskje mest kjent for sin Formel 1-racerbane som ligger i enorme Parco di Monza. Siden parken er så stor, er det nesten umulig å besøke den i løpet av kun én dag. Det er derfor anbefalt å tilbringe et par dager i denne sjarmerende byen om du først skal ta turen.

Banen

Racerbanen Autodromo Nazionale Monza er kjent verden over som Temple of Speed. Siden banen ble grunnlagt i 1922 har den vært under stadige forbedringer for å holde tritt med behovene til motorverdenen, samt for å alltid kunne tilby god underholdning og høy fart.

Ved Autodromo Nazionale samles fartsglade mennesker hvert eneste år for å få med seg det spennende Formel 1-løpet. I 2022 vil Monza Grand Prix gå av stabelen i september, og du finner god informasjon på nett. Når du først er på tur finnes det også en rekke andre spennende begivenheter å oppleve i området. Kanskje du kan leie en bil for å få med deg mest mulig på kortest mulig tid?